24 Kasım 2016 Perşembe

GORHURAM (Mirza Ali Ekber.., İSLÂMOFOBİ ve Korku) Yılmaz DİKBAŞ

GORHURAM (İSLÂMOFOBİ VE KORKUYORUM)

Yılmaz DİKBAŞ
Son zamanlarda sık sık kullanılan bir deyim var: İslamofobi.
Bu deyim İngilizcedir: İslamophobia.
İki sözcüğün birleşimimden oluşmaktadır: İslam ve phobia.
Phobia, Türkçe fobi olarak okunmaktadır, anlamı şudur: Korku.
Dolayısıyla İslamofobi, “İslam korkusu” demektir.
Müslümanlardan korkma, Müslümanlardan nefret etme anlamında da kullanılmaktadır.
İslamofobi deyimi ilk kez 1991 yılında kullanılmış olup 11 Eylül 2001 tarihinde New York’taki İkiz Kuleler saldırılarından sonra gündeme getirilmiştir. Saldırıyı düzenleyenler Müslüman’dılar.
Ortadoğu’da IŞİD adlı terör örgütünün ortaya çıkması, tutsaklarının kafalarını bıçakla keserken videoya çekmeleri ve yayınlamalarıyla başta Amerika ve Avrupa olmak üzere tüm dünyada nefret uyandırmışlardır. Arapça DEAŞ diye de bilinen IŞİD terör örgütü, İslamofobi’yi tüm dünyaya böyle yaymış oldu.
Terör örgütü IŞİD’in açılımı şöyledir: Irak Şam İslam Devleti.
Yani, canavarca katliam yapanlar Müslüman olduklarını, Irak-Şam merkezli bir İslam devleti kuracaklarını ilan etmişlerdir.
Değerli Dostlar,
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP yöneticileri, Amerika ve Avrupa’da çok yaygın olan İslamofobi’den çok yakınmaktadırlar.
Recep Tayyip Erdoğan, terör eylemlerini herhangi bir dinle bağdaştırmanın doğru olmadığını söylüyor. İslam dini ile teröristleri yan yana sayamazsınız, diyor. IŞİD teröristlerinin Müslüman olmadığını savunuyor.
Recep Tayyip Erdoğan, kelle kesen IŞİD canavarlarının Müslüman olmadığını söylüyor, ama IŞİD’in yöneticileri de militanları da Müslüman olduklarını duyurmanın ötesinde, bir İslam devleti kuracaklarını söylüyorlar.
Şimdi sormamız gereken soru şu:
Başta Amerika ve Avrupa olmak üzere tüm Hıristiyan dünyası, gözleriyle görüp kulaklarıyla işittiği IŞİD teröristlerine mi inanacaklar yoksa Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına mı?
Değerli Dostlar,
Dünyada yaklaşık 2 milyar Hıristiyan yaşamaktadır.
Siz bunca kişiyi, IŞİD’li teröristlerin gerçek Müslüman olmadıklarına, gerçek İslam’la bağları bulunmadıklarına nasıl inandıracaksınız?
İnsanlar genelde, gördüklerine ve işittiklerine inanırlar.
Gördükleri ve işittikleri ortada: “Allahu Ekber” deyip kelle kesiyor bu canavarlar!
“Allahu Ekber” diyenler Müslüman’dır ve bu gerçeği inkâr etmek mümkün değildir!
Bu nedenle, başta Amerika ve Avrupa olmak üzere tüm dünyada yaşanan İslamofobi, somut gerçeklere dayanmaktadır.
Değerli Dostlar,
Biz bırakalım Amerika’yı, Avrupa’yı bir kenara, Osmanlı tarihine kısaca bir göz atalım:
Padişah Yavuz Sultan Selim; savunmasız, silahsız, genç, yaşlı, kadın, erkek, hasta, çocuk demeden 40 bin yoksul Alevi’yi katletmedi mi? [ULUSAL HABER: Bu iddia yanlış, dayanaksız ve spekülâtiftir. Yavuz Sultan Selim, sadece Alevilere yönelik fitne girişimleri ve kumpasları önlemiş ve fakat kimseyi katletmemiştir.] Öldürenler de öldürülenler de Müslüman değil miydi? [ULUSAL HABER: Kasten/taammüden cana kasteden, mahkeme (devlet) kararı olmadan öldüren; ırza geçen, adalet, hukuk ve medeni/insani haklara tecavüz eden; Hak'sızlık (yani, Allahsızlık) yolsuzluk, kamu malından hırsızlık ve suiistimal yapanlar; Anarşi, terör ve tedhişle iştigal edenler ELBETTE MÜSLÜMAN DEĞİLDİRLER.]  
Günümüzün Osmanlı torunları, 40 bin yoksul Alevi’yi katleden Yavuz Sultan Selim’in “gerçek Müslüman” olmadığını, “gerçek İslam’la” ilgisi olmadığını, sıradan bir “barbar terörist” olduğunu söyleyebilirler mi?
Yavuz Sultan Selim, yalnız Osmanlı topraklarında yaşayan Müslümanların değil, tüm dünya Müslümanlarının Halifesi değil miydi?
Değerli Dostlar,
Başta Amerika ve Avrupa olmak üzere tüm dünyada insanların yüreğini korkudan ağızlarına getiren IŞİD Müslümanlarını bir yana bırakıp ülkemizdeki bazı Müslümanların eylemlerine bir bakalım.
Aşağıdaki eylemler, “Elhamdülilllah Müslüman’ım” diyen “Muhafazakâr” kişiler tarafından işlenmiştir.
• Diyanet Başkanlığı’nın internetteki resmi sitesinde verilen fetva: “Babanın öz kızına şehvet duyması haram değildir.”
• 78 yaşındaki şeriatçının koynuna sokulan 13 yaşındaki kız çocuğuna, Adli Tıp Kurumu tarafından “Ruh sağlığı bozulmadı” raporu verildi.
• Yetiştirme yurdundaki erkek çocuklarına cinsel tecavüzde bulunan Din ve Ahlâk Dersi öğretmeni, sosyal hizmetler müdürü yapıldı.
• AKP milletvekili, hayvanlara tecavüz eden insanlara, yeniden hayvan sahibi olmaları için “bir şans daha” verilmesini önerdi.
• Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 11 yaşındaki kız çocuklarının dedeleri yaşındaki morukların yatağına sokulmasını “küçüğün de rızasıyla” diye açıkladı.
• Türkiye Devlet İstatistik Kurumu’nun (TÜDİK) verilerine göre Türkiye’de 2002–2016 sürecinde:
- 18 yaşın altında 440. 000 (dört yüz kırk bin) kız çocuğu doğum yaparak anne oldu.
- 15 yaşın altında cinsel istismara uğrayarak “anne” olan çocuk sayısı, 15.937 (on beş bin dokuz yüz otuz yedi).
- Çocuklara cinsel saldırı davaları son 10 yılda üçe katlandı, 483.000 (dört yüz seksen üç bin) çocuk evlendirildi.
Tüm bu gerçekler göz önündeyken, yukarıdaki eylemleri yapanların “Gerçek Müslüman” olmadıklarını iddia edebilir misiniz? Etseniz bile size kim inanır?
Değerli Dostlar,
Günümüzde Amerika ve Avrupa’da İslam’dan korkan, Müslüman’dan korkan Hıristiyanlar, bu korkularında yalnız değiller.
İslam dünyasında da “Müslüman’dan Korkan” Müslümanlar da görülmüştür!
Size bir örnek sunacağım.
Azerbaycan Türk Edebiyatı’nın en ünlü şairlerinden, Müslüman hiciv ustası, Mirza Ali Ekber Sabir’in (1862–1911), GORHURAM başlıklı ünlü şiirinden sadece iki diziyi paylaşıyorum.
GORHURAM
“Bir sürü aslan görürem gorhmuram
Harda Müselman görürsem gorhuram.”
Günümüz Türkçesiyle:
KORKUYORUM
“Bir sürü aslan görüyorum, korkmuyorum
Nerde Müslüman görürsem, korkuyorum.”
Değerli Dostlar,
15 Temmuz 2016 gününün gecesi Türk milletine ve seçilmiş hükümetine karşı darbe düzenleyen FETÖ’nün teröristleri de Müslüman değil mi?
FETÖ’den “Gorhmuram” diyebiliyor musunuz?
1.300 yılı aşkındır “İslam” adını kullanan Uydurma Din’in mezhepçilerinden, tarikatçılarından, cemaatçilerinden, şeyhlerinden “Gorhmuram” diyebilir misiniz?
Yılmaz Dikbaş
24 Kasım 2016, Perşembe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder