23 Aralık 2019 Pazartesi

Ekmeğini taştan çıkaran sanatçılar.


ÇALARAK EKMEĞİNİ KAZANANLAR

Ekonomik koşulların gittikçe ağırlaştığı ülkemizde, para kazanmanın yolları bitmiyor.

Becerikli olan, çalışma azminde bulunan ve ellerinde sanatı olanlar kolay kolay bu koskoca MEGA kentte aç kalmazlar.
Manevi gücü yüksek olan insanlarımız, emek harcayarak para kazanma peşinde olanlara her zaman desteğini vermiştir.
İstanbul gibi büyük şehirlerde artık genç müzisyenler ve emekli olmuş müzik sanatçıları ile görme özürlüsü olan, ancak her türlü çalgıyı çalabilen ve söyleyebilen sanatçılar, metroların girişlerinde, yolcu gemilerinde müzik çalarak halkın gönlünden kopan para ile geçimlerini kazanırlarken, şimdi de metro’ların içlerinde sanatlarını icra etmeye başladılar. 
Faruk Poyraz, Samet Eliçabuk ve Onur Aksoy adındaki gençler, büyük cesaret ve onurlu davranışları ile Marmaray'ın vagonlarında müzik ziyafeti vermeye devam etmişler.
Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik koşulların zorluğunun yanında, geleceklerinden kuşku duyan ve yüzleri gülmeyen yolcular, gençlerin söyledikleri neşeli müzikler ile yolculukları esnasında müzik ruhlarının gıdası olmaktadır.

Keşke her sokak başında, her caddede, parklarda, bahçelerde, her yerde müzikler çalınsa, danslar edilse, halk huzur ve mutlu bir yaşam sürse, (Küba gibi) güzel olmaz mı?
2020 yılı zamlarla gelirken, ülkenin huzur ve mutluluğunu sokak sanatçıları bir nebze de olsa gidermekte başarılı olabiliyorlar mı, bunu da halka sormak gerek!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder