SAHİPSİZ, TAKİPSİZ VE DENETİMSİZ,
SÖZDE “SERBEST PİYASA’DA” BAŞIBOZUKLUK, ÇÜRÜMÜŞLÜK, SAHTEKÂRLIK, YOLSUZLUK, ALÇAKLIK, HARAMLIK VE
KALLEŞLİK DİZ BOYU!..
DEVLET ADINA “DENETİMDEN SORUMLU” ZABITA,
BELEDİYE, KAMU KURUMLARI, BAKANLIK VE NİHAYET HÜKÜMET “NEDEN VE NİÇİN? GÖREV İHMALİ, ZAAF, ATALET, GAFLET
VEYA MİLLETE, MASUM TÜKETİCİYE "İNSANLIĞA" KARŞI HIYANET VE DALÂLET İÇİNDE?.
SATINALMA MÜDÜRLERİNİN
İSİMLERİNE KADAR “AÇIK BİLGİ VERİLDİĞİNE GÖRE” BU MESAJI EN AZ 2 KEZ CİDDİYE
ALMAK VE BAHSİ GEÇEN MAL, ÜRÜN VE MARKALARI KESİN OLARAK ALMAMAK GEREK.
Evet; Bu e.MAİL
ve/veya Haber Makale’de, İnsanlık ve İslâm; Müslüman düşmanı “haram edinim düşkünü” tertip ve teşekküllerin
satın alma Müdürlerinin isimlerine kadar açık bilgi verildiğine göre: Bu mesajı
en az 2 kez ciddiye almak ve bahsi geçen markaları KESİN olarak hayatımızdan,
mahallemiz, muhitimiz ve şehrimizden çıkarmamız lâzım.
Eğer; Bu Memleketin İdaresinde
"Onurlu, Görev Şuurunu Haiz, Yetkili ve Sorumlu İnsan veya Müslümanlar
Varsa" Bütün Piyasalar Bu Şer, Şeamet, Haram Melânet ve Mazarrat'tan Ayıklanıp Temizlenir.
Aksi Takdirde Bu Rezillik, Tehdit ve Pislik “Korkunç Hastalıklar Üreterek” Sürer
ve “En Kıymetli Varlığımız Olan İNSAN UNSURUNU” Büyük Felâketlere Sürükler!..
Eğer; Bu Memleketin İdaresinde
"Onurlu, Görev Şuurunu Haiz, Yetkili ve Sorumlu İnsan veya Müslümanlar
Varsa" Bütün Piyasalar Bu Şer, Şeamet, Haram Melânet ve Mazarrat'tan Ayıklanıp Temizlenir.
Aksi Takdirde Bu Rezillik, Tehdit ve Pislik “Korkunç Hastalıklar Üreterek” Sürer
ve “En Kıymetli Varlığımız Olan İNSAN UNSURUNU” Büyük Felâketlere Sürükler!..
İstanbul
Gaziosmanpaşa Hacımaşlı Köyü Domuz Çiftliği'nin suları ve katı atıkları 300 metre mesafedeki
Sazlıdere Barajı'na akıyor. Baraj, 10 milyon kişinin su ihtiyacını karşılıyor.
Çiftlikte 5 bin domuz var. Bölgeden sorumlu mahlûk ne iş yapar? Neden bu felâket,
cinayet, Müslümanlara zulüm, bölge insanlarına alenen düşmanlık, kasıt ve şeamete
engel olmaz?
Türkiye'deki
domuz çiftliklerinde yıllık 3 milyon kg. civarında et üretiliyor. Bu rakam
neredeyse kırmızı et üretiminin yarısı. Üretilen domuzlar otellere, yemek
fabrikalarına ve marketlere 'kıyma' seklinde satılıyor. Domuz etini sucuk,
salam, sosis ve muhtelif “ucuz et mamulü” olarak da piyasaya sürmek, bu
mel3anetlerce en çok kullanılan yöntem.
PEKİ!.. NEDEN DOMUZ?
Türk yemek
kültürüne temelden aykırı ve en önemlisi 'Dinen şiddetle yasak olmasına rağmen”
neden ve niçin domuz cazip bir konu?'
Çünkü necis,
muzır ve haram bir mahlûk olan “domuz” yetiştiriciliği çok kârlı bir iş. Domuz
çok üretken bir hayvan... Cinslerine ve yaşına göre yılda 1, 2, bazen de 3 kez;
ve her batında da 15-20'ye kadar varan yavru dünyaya getirebiliyor. Bir domuz
yılda 2 kez doğum yapsa, her batından 10 yavru yaşasa,20 sene yaşayan bir
domuzun 400 yavrusu oluyor. Ve dahası yeni doğmuş bir domuz 4-5 ayda 100 kiloya
kadar çıkabiliyor!
Normal şartlarda
evcil bir domuzun % 30'u yağ olarak ayrılabilmekte iken; bu rakam bazen %
50'yibulabiliyor. Yani 150 kg 'lik
bir domuzdan 75 kiloluk yağ elde edilebiliyor. Bu da Dana ya da Koyuna göre
tercih edilmesinde çok önemli bir etken.
Beslenmesi çok
kolay, cam dışında -leş dâhil-her şeyi hatta kendi pisliğini bile yiyebiliyor.
Her domuz ortalama 80-100 kiloya ulaştığı zaman kesiliyor. Kaba bir
hesapla sadece bu çiftlikten yılda yaklaşık 1 milyon kg. et çıkıyor.
Bu etlerin hangi
kanalla, nerelere satıldığı meçhul!? Diğer çiftlikler de göz önüne alındığında
Türkiye 'de yaklaşık 3 milyon kg domuz etinin piyasaya değişik yollarla sürüldüğü
ortaya çıkıyor.
Türkiye 'deki
toplam kırmızı et tüketiminin de 6 milyon kg. olduğu göz önüne alınırsa tablonun
vahameti daha da netleşiyor. Kilosu 1 ile 3.5 Türk lira arasında satılan bu
domuz etlerinin ağırlıklı olarak Kıyma, Sucuk, Salam ve Sosis olarak satıldığı
dile getiriliyor. Çiftlik çalışanlarından İsmail Türk'ün verdiği bilgiye göre
kesilen etler toplu olarak büyük otellere, yemek fabrikalarına kıyma ve sosis
gibi ürünler olarak satılıyor.
Eğer; Bu Memleketin İdaresinde "Onurlu, Görev Şuurunu Haiz, Yetkili ve Sorumlu İnsan veya Müslümanlar Varsa" Bütün Piyasalar Bu Şer, Şeamet, Haram Melânet ve Mazarrat'tan Ayıklanıp Temizlenir. Aksi Takdirde Bu Rezillik, Tehdit ve Pislik “Korkunç Hastalıklar Üreterek” Sürer ve “En Kıymetli Varlığımız Olan İNSAN UNSURUNU” Büyük Felâketlere Sürükler!..
BU VE
BENZERİ ÇİFTLİKLERDEN RESMİ OLARAK 5 FİRMA DOMUZ ETİ VE ÜRÜNLERİ SATIN ALIYOR:
1-ÇERKEZO,
2-POLONEZ, 3-NUTA, 4-NAMET VE 5- SÜTTE...
1. ÇERKEZO
aldığı ürünleri Salam Sosis olarak piyasaya sürerken aynı zamanda Teşvikiye
'deki Şarküterisinden de nihai tüketiciye ulaşıyor. (ki bu firmanın bir de
"TADET" adı altında otellere ürün sattığı bir markası daha bulunuyor...
) Aynı zamanda butik mağazalarda ve ulusal zincir mağazalarda satılan BONUS markalı
ürünlerin üreticisi de ÇERKEZO...
2- Ayazağa daki
ÇERKEZO'nun hemen yanında üretim yapan SÜTTE firması da salam, sosis ve jambonlarını
markasıyla satıyor. Ancak bilinen bu firmalar ürünleri çeşitli zamanlarda
farklı isimlerde piyasaya sürüyor. Daha önce Sütte olarak piyasaya sürülen
domuz mamulleri son dönemde PIGGY adıyla satılıyor. Üstelik ünlü Amerikan FAST
FOOD zincirlerinden LİTTLE CEASAR'S PİZZA tam 10 yılı aşkın süreden beri et
mamullerini SÜTTE firmasından temin edip bizlere bir güzel yediriyor!!!
3- POLONEZ 5 yıl
öncesine kadar resmi olarak domuz ürünleri imal edip MIGROS'larda açık, açık
ürünlerini satarken, son yıllarda %100 dana etinden ürünler imal ettiğini iddia
ediyor. 'Peki ya bunlar göz göre, göre mağazalarında sattıran satın alma
müdürleri aldıkları rüşvetin yanı sıra bu milletin vebalini aldıklarını da
biliyorlar mı sizce?'
POLONEZ'in ciddi
anlamda piyasaya yayılmasındaki en büyük faktör MIGROS' tur. O dönem MIGROS'un
et mamulleri satın almasında olan (Şu an oyuncak reyonunda Satın Almacılık
yapan) Coşkun Bey'in büyük paralar karşılığında POLONEZ'le işbirliği içerisinde
olduğunu ve bizzat domuzları bizlere yediren kişi olduğunu biliyor muydunuz?
Peki ya Migros'ta
çalışan tüm tezgâhtarların eksiksiz olarak her ay sonunda POLONEZ 'in sahibi MUSTAFA
AKKAS’dan (veya Satış Müdürü sıfatı ile çalışan ALİ ÖZYAVAŞ'tan) maaşlarını ve
primlerini (bizlere sattıkları et mamulleri üzerinden ) aldıklarını biliyor
muydunuz?
Peki; METRO GROS
MARKETLER'in (Su anki değil bir önceki) satın almacılığını yapan kişinin Şu an
BAGDAT CADDESINDE bulunan Polonez - Barbekü Restoranları'nın sahibi olduğunu
biliyor muydunuz?
Peki; İzmir'in
kalesi olarak görülen KİPA Marketler'in satın almacılığını yapan bayanın
Polonez'in resmi hissedarı olduğunu biliyor muydunuz?
PEKİ AMERİKAN FAST FOOD
ZİNCİRİ DOMINO'S PIZZA ve ALMAN EKOLÜ
DR. OETKER PİZZALARIN
İÇERİSİNDE POLONEZ ET MAMULLERİNİN KULLANILDIĞINI BİLİYOR MUYDUNUZ?
PEKİ GIMA MARKALI ve
PİYASALARDA SATILAN "OPI" MARKALI ÜRÜNLERİPOLONEZ'İN ÜRETTİĞİNİ VE
BUNUN KARŞILIĞINDA NE KADAR PARA YEDİRDİĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ?
Eğer; Bu Memleketin İdaresinde "Onurlu, Görev Şuurunu Haiz, Yetkili ve Sorumlu İnsan veya Müslümanlar Varsa" Bütün Piyasalar Bu Şer, Şeamet, Haram Melânet ve Mazarrat'tan Ayıklanıp Temizlenir. Aksi Takdirde Bu Rezillik, Tehdit ve Pislik “Korkunç Hastalıklar Üreterek” Sürer ve “En Kıymetli Varlığımız Olan İNSAN UNSURUNU” Büyük Felâketlere Sürükler!..
Eğer; Bu Memleketin İdaresinde "Onurlu, Görev Şuurunu Haiz, Yetkili ve Sorumlu İnsan veya Müslümanlar Varsa" Bütün Piyasalar Bu Şer, Şeamet, Haram Melânet ve Mazarrat'tan Ayıklanıp Temizlenir. Aksi Takdirde Bu Rezillik, Tehdit ve Pislik “Korkunç Hastalıklar Üreterek” Sürer ve “En Kıymetli Varlığımız Olan İNSAN UNSURUNU” Büyük Felâketlere Sürükler!..
'Peki, sizce
Türkiye de domuz eti yemeyen insan kalmış mıdır?'
4- NUTA
öncelikle 7 TEPE markası ile tanınmakla beraber Güneydeki – Her şey dâhil -
tatil köylerinin bir numaralı tedarikçisi... Ee tabi yabancı turistlerin
yanında yerli turistler de güme gidiyor! Bu firmalar özellikle Büyük Alışveriş
Merkezlerinde ayrı bir stant açıyorlar. Ancak Küçük Şarküterilerde
karışık olarak duruyor ve birçok tüketici farkına varmadan domuz ürünlerini
satın alabiliyor. Üstelik işin ilginç tarafı bu firma Şimdi de firma tanıtım
cd' si hazırlamış CARREFOUR gibi büyük hipermarketlerde ne kadar hijyenik
üretim yaptığını anlatıyor. Ama 7 TEPE SOSİS hafta sonları marketlerde KDV
dahil 2.900 TL ye satılıyor.
Çünkü maalesef
bu adamlar sosislerin içerisinde "hayvan küspesi" gibi lafını bile
etmek istemediğimiz katkılar kullanıyorlar... Domuz hammaddeli salam ve
sosislerin kesiminin yapılıp piyasaya sürüldüğü bir başka yer de NUTA'nın
üretimini yapan kişinin işlettiği Dolapdere'deki imalathane. ("IDEAL"
markalı salam sosis imalatçısı )
5- NAMET ünlü
EMİNÖNÜ HASIRCILAR ÇARŞISININ İÇİNDE yıllardır tanınan NAMLI PASTIRMACI'nin
modern hali!!! Şu an modern (!) üretim tesisleri BAYRAMPAŞA MEGACENTER (GIDA
HALİ) içinde derme çatma bir imalathaneden öteye geçemeyecek konumda olan ve
üretim kapasiteleri aylık -günün 24 saati çalıştıklarını düşünürseniz-70 tonu geçemeyecek
olan bu imalathanede NAMET ayda tam 270 ton et mamulü üretiyor ve satıyor!!!
Bu aradaki 200
tonluk kapasite açığını ise İSTANBUL DIŞINDA ne olduğu belirsiz
imalathanelerde, merdiven altı firmalarda üretim yaptırıp üzerine ' %100 NAMET
KALİTESİ' bastıktan sonra (üretim yeri olarak BAYRAMPAŞA' da ki adreslerini
gösteriyorlar) bizlere afiyetle yediriyorlar.
CARREFOUR ve
diğer tüm zincir mağazalarda POLONEZ'in uyguladığı benzer taktikleri uygulayan NAMET
bugün kapasitesinin 3 kat üzerinde üretim yaparak gururla (!) ülkemizi temsil
ediyor!.
Peki, Cem
YILMAZ'ın dediği gibi janjanlı ambalaja sahip NAMLI pastırmalarının sahipleri olan
Engin & Esen Mepa Kardeşlerin aynı zamanda Çorlu'daki domuz çiftliklerinin
yarı hissesine sahip olduklarını da biliyor muydunuz?
2000 yılında
patlak vermiş olan kaçak Buffalo (Yaban Öküzü) etlerinin de NAMLI pastırmaları'
nın sahipleri olan Engin&Esen Mepa Kardeşler tarafindan getirildiğini.; Hatta
Bayrampaşa'daki imalathanelerinin Gazetecilerin ve Kameraların gözü önünde basıldığını,
Engin Mepa'nin Show TV'ye, o dönemin 1 trilyon lirayı kendi elleriyle hediye
ettiğini, sonra da Milliyet, Hürriyet ve Sabah gazetelerine verdikleri dev
ilanlarla TÜM OLANLARI ve BASKINLARI yalanladıklarını biliyor muydunuz?
NAMLI
Pastırmalarının hem % 5 hissesine sahip olan, hem de İmalat Müdürlüğünü yapan "Muzaffer
...." adındaki şahsın aynı dönemde kardeşi ile Bağcılar semtinde açmış
olduğu imalathanede At ve Eşek etinden yaptığı pastırmaları dilimleyerek Zincir
Marketlere sattıklarını biliyor muydunuz?
2004 yılında da
Uğur DÜNDAR ekibi tarafından BASILARAK ekranlarda gösterildiğini
hatırlayabildiniz mi?
Domuz konusunda
herkes topu başkasına atıyor!
Bu noktada
tüketicinin yapması gereken şeyi Çevre Sağlık İl Müdürlüğü Gıda ve Çevre
Kontrol Şubesi Müdürü İrfan YILMAZ özetliyor:
'- Piyasadaki
etleri denetlemek mümkün olmuyor.' 'Kısacası ne yediğinize dikkat edin. Çok
emin olmadığınız ve bilmediğiniz markaların ambalaj güzelliğine kanmayın.
Ömer
KIZILIRMAK
TÜBITAK-SAGE
Planlamalar ve Kalibrasyon Birim Amiri
Artık: DOMUZ, AT,
EŞEK, BUFFALO v.b. HARAM, LÂNETLİ VE SAKINCALI ETLERİ yemek istemiyorsanız: LÜTFEN bu Mail'i
(bu linki) VATANDAŞLIK BORCU; İNSANLIK ve MÜSLÜMANLAIK GEREĞİ HERKESE YOLLAYIN.
((KAYNAK: milligorus1969
- milligorus1969@googlegroups.com / 18 Temmuz 2017.15:15 & Remzi Eker eker.r06@gmail.com))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder