12 Mart 2014 Çarşamba

DÜNYANIN EN ÇOK GEZEN BAŞBAKANI ?! Her 6 günde 1 gün Yurt dışında... Prof. Dr. D. Ali ERCAN

DÜNYANIN EN ÇOK GEZEN BAŞBAKANI ?!
Her 6 günde 1 gün Yurt dışında...
Prof. Dr. D. Ali ERCAN
Değerli arkadaşlar, Başbakan Erdoğan iktidara geldiği günden bu yana, yaklaşık 4 bin gün geçmiş... Bu süre içerisinde  Başbakan Toplam 90 Ülkeye 293 resmi ziyarette bulunmuş, bunların  30 kadarında eşi Emine Erdoğan'ı da yanında götürmüş olmalı. Resmi ziyaretlerin toplam süresi 610 gün; ancak bazı zincir ziyaretler arasında geçen günlerle birlikte toplam 640 gün yurt dışında kalmış Yani 4 bin günlük mesaisinin 640 gününü (%16 sını) yani her 6 günden bir günü Yurt dışı seyahatlerde geçirmiş bulunuyor. Aşağıdaki haritada Başbakanın ziyaret ettiği ülkeler koyu mavi renkte gösteriliyor;Grönlad, Güney Kutbu ve Orta Afrika Ülkeleri dışında 6 Kıta'da gitmediği Ülke kalmamış.
Leblebi-çerez parası sayılabilecek 150 bin dolar kadar şahsi Yurt dışı harcırahbedelini saymasak da, Dünyanın çevresini tam 10 kere dolanacak kadar uçuş yapan Başbakanın ve yanına aldığı  15-20 kişilik heyetin toplam seyahat bedeli tahminen 30 milyon dolar kadardır. Şimdi sormak gerekir;  Bu kadar masrafla, bu kadar alâ-yu-valâ ile Dünyayı gezen Başbakan'ın resmi ziyaretleri Türkiye'ye ne kazandırdı dersiniz?
  • Türkiye'nin imajını mı iyileştirdi, kredisini mi artırdı? 
  • Komşularımızla ilişkilerimiz mi iyileşti? 
  • Türk Dünyası ile bağlarımız daha mı kuvvetlendi? 
  • Sözü geçen bir Ülke mi olduk, ne olduk? 
"Ülke pazarlandı"... Ancak bu pazarlamak süreci de aslında yaşam kaynaklarımızı (topraklar, sular, ormanlar, madenler, limanlar, fabrikalar, bankalar...) "özelleştirmek" adı altında ucuz fiyata (komisyon karşılığı) yabancılara satmaktan başka bir şey değildi maalesef.
Bilimde, sanatta, teknolojide, sporda elle tutulur hiç bir ilerleme yok. Aksine, son 12 yılda Dünya gelişmişlik (HDI) sıralamasında 4 basamak daha geriye gittik, 135 Ülke arasında 92. sıraya düştük. Türkiye yine yeterince üretemeyen, yaşam kaynaklarını ipotek ederek, satarak, borçlanarak yaşayan, Ulus bilincinden gittikçe uzaklaşan, kültürel çözünüm ve çürüyüş sürecine girmiş, küresel Uygarlığa katkısı olmayan sıradan insanlar Ülkesi olmaya doğru evriliyor. Kaygılarımla. æ
Son 12 yılda Türkiye'yi temsilen Dünyanın tanıdığı yüzler; 
Türkiye Başbakanı ve Eşi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder