13 Mart 2015 Cuma

Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları Kurucusu Ahmet Şimşek'in, Eğitimde Değişim Süreci nedeniyle yaptığı açıklama: “Kolejde okumak her gencin hakkıdır.”

Ahmet Şimşek; 
“Kolejde okumak her gencin hakkıdır.”
Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları Kurucusu Ahmet Şimşek, “Eğitimde değişim süreci” nedeniyle ailelerin kafalarının karışık olduğunu, “Çocuğuma, nerede ve nasıl bir eğitim aldırmalıyım?” şeklindeki soruların yanıtlarını bulmak için çabaladıklarını söyledi.
Gözden kaçırılmaması gereken asıl konunun öğrenci mutluluğu olduğunu vurgulayan Ahmet Şimşek, “Ailelerin kafası karışık. Çocuklar ne şekilde, hangi eğitim kurumunda mutluysa, hangi ortamda iyi okuyor, seviliyor ve etrafına gülücükler saçıyorsa onu seçsinler ve çocuğun hevesini kırmasınlar.”dedi.
“Ezberci öğrenciler yetişiyor.”
Bir okulun, müfredat dışında sistemler geliştirmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Ahmet Şimşek, “Çocuğu disiplin, kültür, sanat ve teknoloji bakımından iyi yetiştirmek gerekir. Biz bu nedenle sosyal etkinlik kulüplerine çok önem veriyoruz. Etkinlik kulüpleri birer oyun kulübü gibi görünse de öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkartıyor. Bizim öğrencilerimiz yüksek tavanlı 18 kişilik sınıflarda çocuklar tıbbın kabul ettiği oksijeni alıyor. Bir öğrenci ihtiyacı olan oksijeni alamazsa, öğretmenin verdiğini anlayamaz ve öğrenemez. Çocuklara robot gibi ezber yaptırılıyor, ezberci öğrenciler yetişiyor. Onlara düşünce imkanı vereceksiniz, düşünerek çalışacaklar. Biz öğrencilerimizi bu kriterlere göre yetiştiriyoruz. Çocuklarımız ezbercilikten uzak, mükemmel yetişiyorlar.” dedi.
 “Yabancı dile önem veriyoruz.”
İlk günden beri yabancı dile çok önem verdiklerini, temel hedefin yabancı dil eğitiminde fark yaratmak olduğunu, konferans salonuna kurulan dev görüntü ve ses düzenekli Görsel Projeksiyon sistemini yüzlerce öğrenciyle buluşturduklarını da anlatan sözlerine ekleyen Ahmet Şimşek, “Amerika’ya gittim, orada bu sistemi inceledim ve materyallerini getirdim. Bu sistemde Yabancı Dil bölüm başkanlarımız, uzmanlarımız ve öğretmenlerimiz perde başına geçerek ders anlatıyorlar. Öğrenciler de, yabancı dil dersini sinema salonunda film seyreder gibi canlı, yaşayarak, hep bir arada izliyorlar ve eğlenerek öğreniyorlar. Bu derslere veliler de davet ediliyor. Onlar da çocuklarının İngilizce derslerindeki başarılarına şahit oluyor. Görsel Projeksiyon Sistemiyle üstün ve mükemmel yabancı dil eğitimini Türkiye’de ilk defa biz uyguluyoruz. Sadece İngilizceyi değil, Almancayı da çok iyi öğretiyoruz.”dedi.
 “Öğrencilerden kamu giderlerini alıyoruz.”
Eğitimde kar amacı gözetilmemesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Şimşek şunları söyledi; ”Kolejde okumak her gencin hakkıdır. Biz öğrencilerimizden devlete ödenen zorunlu kamu giderlerini alıyoruz. A sınıfı bir kolej olmamıza rağmen fiyatlarımız D sınıfı kolejlerden daha düşüktür. Üstelik ailelerin zorlanmaması için, ödemeleri taksitlendiriyoruz.” 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder