13 Nisan 2015 Pazartesi

KALLEŞ BATI Ermeni yalan ve iftiralarına ALÇAKÇA sahip çıkıyor ve Yüce TÜRK Milleti'ne menfur tuzaklar kuruyor...

Ermeni Soykirimi Iftirtasindan dolayi,Hollanda Türkleri Konseyi (HTK), Hollanda parlamentosunda 127 Milletekiline ve Avrupa Parlamentosu üyelerinden bir kısmını mahkemeye verecek.‏ Yuce Turk Milletinin  Onurlu Evlatlari ve Turk Dostlari,  Bazi Hasim Avrupalilarin Turk Milletine karsi sozde Soykirim iddalarina ve Parlemento ve Hukumet kararlarina karsi Turk Milletinin onurunu cignettirmiyecegiz. Dik Duracagiz,
Saygilarimla, Sefa M. Yurukel
Lahey Turklere Soykirimlari Arastirma Vakfi Baskani, HTK Yonetim kurulu uyesi
tel. 0031(0) 634371012
HTK, 127 Hollandalı vekile dava açıyor!
13 Nisan 2015 Pazartesi 11:26
Hollanda Türkleri Konseyi (HTK), Hollanda parlamentosunda bazı vekilleri ve Avrupa Parlamentosu üyelerinden bir kısmını mahkemeye verecek.
Hollanda Türkleri Konseyi başkanı Sefa Yürükel ve Mustafa Cingöz Hollanda Parlementosunda geçtiğimiz hafta gündeme gelen ve 13 ret oyuna karşılık 127 oyla kabul edilen 1915 yılında Türkler tarafından yapıldığı iddia edilen Sözde Ermeni Soykırım önerisinin Türk toplumuna karşı ilenmiş bir iftira suçu olduğunu söylediler.
Hafta sonu düzenledikleri basın toplantısında Yürükel ve Cingöz Hollanda Parlamentosunda öneriye ‘Evet‘ diyenlerin aldıkları kararla Hollanda yaşayan 500 bin Türk’ü rencide ettiklerini vurgulayarak öneriyi sunan ve buna destek veren partiler ile milletvekilleri hakkında davalar açacaklarını belirttiler.
2002 yılında Avrupa Parlamentosu’nda onaylanan ve 2005 yılında Türkiye ile AB arasındaki müzakerelere kriter olarak eklenen kararın oluşturduğunu öne süren Yürükel ve Cingöz, “Avrupa Parlamentosu üyeleri hakkında da dava açacağız. Hem Hollandalı, hem de Avrupalı parlamenterler hakkında prosedürün tamamlanması sonrası açılacak davalar emsal teşkil edebilir. 
Benzer davaların diğer ülkelerde de açılacağını umuyoruz. Biz kendi milletimize hakaret ettirmeyeceğiz. Kendisine ‘Türk’üm’ diyeni kimseye kurban ettirmeyeceğiz. Kimseden korkumuz yok, hiçbir güç bizi engelleyemez” ifadesini kullandılar.
“Tarihçiler ve parlamenterler bizim hakkımızda karar veremezler’ diye konuşmalarını sürdüren Yürükel ve Cingöz, Hollanda parlamentosunun uluslararası hukuku tanımadıklarını ileri sürdüler.
Yürükel ve Cingöz, açılacak davalarla ilgili olarak hem Türkiye’de, hem de Hollanda’da önemli hukukçularla görüştüklerini ifade ederek, “Lahey’de, Lüksemburg’da ve Strasburg’da adaletli hakimlerin olduğuna inanıyoruz” dediler
Türkiye’de ve Hollanda’da önemli hukukçularla görüştüklerini ifade eden Cingöz ile Yürükel, “Lahey’de, Lüksemburg’da ve Strasburg’da adaletli hakimlerin olduğuna inanıyoruz” diyerek bu hafta içinde davanın açılacağını belirttiler.
Bilindiği üzere Ermeni Diaspoarası bir asırdır iddia ettikleri Sözde soykırım için Nisan ayının 24’ünde 100. Yıl anma etkinlikleri için dünya kamuoyunun dikkatini çekmeye ve lobicilik faaliyetleri yürütmekteler.
© SONHABER.NL

Ergun KULA / (İnterAjans) – Hollanda Türkleri Konseyi, 1915 olaylarıyla ilgili olarak Hollanda parlamentosunun alt kanadını oluşturan Temsilciler Meclisi üyeleriyle Avrupa Parlamentosu üyelerini mahkemeye vermeye hazırlanıyor.
Geçtiğimiz Perşembe günü Temsilciler Meclisi’nde oylanan ve 13’e karşı 127 oyla kabul edilen 1915 olaylarıyla ilgili önergeyle Türk toplumuna karşı iftira suçu işlendiğini belirten Hollanda Türkleri Konseyi yöneticileri Sefa Yürükel ile Mustafa Cingöz, düzenledikleri basın toplantısında, “Tarihi çarpıttıkları ve aldıkları kararla 500 bin Türk’ü rencide ettiklerinden dolayı önergeyi sunan ve buna destek veren partiler ile milletvekilleri hakkında davalar açacağız” dediler.
Sefa Yürükel
Hollanda parlamentosunun alt kanadında onaylanan önergenin temelini 2002 yılında Avrupa Parlamentosu’nda onaylanan ve 2005 yılında Türkiye ile AB arasındaki müzakerelere kriter olarak eklenen kararın oluşturduğunu öne süren Yürükel ve Cingöz, “Avrupa Parlamentosu üyeleri hakkında da dava açacağız. Hem Hollandalı, hem de Avrupalı parlamenterler hakkında prosedürün tamamlanması sonrası açılacak davalar emsal teşkil edebilir. Benzer davaların diğer ülkelerde de açılacağını umuyoruz. Biz kendi milletimize hakaret ettirmeyeceğiz. Kendisine ‘Türk’üm’ diyeni kimseye kurban ettirmeyeceğiz. Kimseden korkumuz yok, hiçbir güç bizi engelleyemez” ifadesini kullandılar.
Yürükel ve Cingöz, açılacak davalarla ilgili olarak hem Türkiye’de, hem de Hollanda’da önemli hukukçularla görüştüklerini ifade ederek, “Lahey’de, Lüksemburg’da ve Strasburg’da adaletli hakimlerin olduğuna inanıyoruz” dediler.
Mustafa Cingöz
Soykırımın suç tanımı olduğunu, bunun da yalnızca mahkemeler kanalıyla yapılabileceğini belirten Sefa Yürükel ile Mustafa Cingöz, “Tarihçiler ve parlamenterler bizim hakkımızda karar veremezler. Hem Avrupa Parlamentosu’nun kararı, hem de Hollanda parlamentosunda onaylanan önergeyle uluslararası hukuk tanınmamaktadır. Hukuk terörizmi yaşanmaktadır. Bu durumda ‘güçlünün hukuku’ söz konusu. Bundan herkes zarar görür. Uluslararası hukukta söz namustur, anlaşmalara attıkları imzaları kendileri çiğnemektedirler” ifadesini kaydettiler.
KABUL EDİLEN ÖNERGE
1915 olaylarıyla ilgili önerge Hollanda Temsilciler Meclisi’nde yapılan açık oylamada 13’e karşı 127 oyla kabul edildi. CU’nun (Hıristiyan Birlik) o dönem lideri olan Rouvoet’un, “Hükümetten, Türkiye ile ilişkilerde Ermeni soykırımının kabul edilmesi konusunu sürekli ve özellikle gündeme getirmesi istenmekte” şeklindeki Temsilciler Meclisi’nin 2004 yılında oybirliği ile kabul ettiği önergesine işaret edilen değiştirilmiş önergede, parantez içinde “netlik için belirtilmiştir: bu soykırımın kurbanları Süryaniler, Rum Pontus ve Aramiler de buna dahildir” ifadesinin kullanılması dikkati çekmişti.
Önergede, “Türkiye ve Ermenistan’ın tarihleri konusunda bir uzlaşı sağlamaları çok önemli. 1915 olayları hakkında iki tarafın karşılıklı görüşleri kabul etmeleri, aralarındaki ilişkilerin bir adım daha ilerletilmesi açısından gereklidir. Hollanda ve dışındaki yerlerde yapılacak olan Ermeni soykırımı 100’üncü yıl anma törenlerinin iki toplum arasında saygı ve kabule katkıda bulunmasını arzu ediyoruz. Hükümetten, Rouvoet önergesinin devamı olarak ikili ilişkilerde ve AB kapsamında Türkiye hükümetinden Ermenistan ile yakınlaşmaya yeni ivme kazandırmasını ve Ermenistan hükümetiyle barışı hedeflemesinin istenmesi rica edilmekte” ifadesi kullanıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder